صنعت آذربايجان شرقي در مسير پوست اندازي


صنعت آذربايجان شرقي در مسير پوست اندازي

گروه گزارش:آذربايجان شرقي با دارا بودن واحدهاي توليدي بزرگي همچون تراکتورسازي، ماشين سازي و واحدهاي فولادي از صنعتي ترين استان هاي کشور به شمار مي رود اما گذشت زمان موجب فرسوده شدن بسياري از ماشين آلات اين واحدها شده است و بر اين اساس اهتمام دولتمردان و فعالان صنعتي استان نوسازي اين واحدها و افزايش کميت و کيفيت توليدات استان در راستاي پاسخگويي به نياز داخلي و بازارهاي خارجي است.


بر اساس آمار منتشر شده بيش از يکهزار و 800 طرح صنعتي در استان با مجموع سرمايه‌گذاري 920 هزار ميليارد ريال در حال اجراست که پيش‌بيني مي‌شود با تکميل اين طرح‌ها، زمينه اشتغال 54 هزار نفر در آذربايجان شرقي فراهم شود.
نکته قابل‌توجه اينکه از اين تعداد، يکهزار و 100 طرح داراي پيشرفت فيزيکي بالاي 60 درصد هستند که نشان‌دهنده سرعت و جديت در تحقق اهداف توسعه صنعتي است.
به گفته مديرکل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي، اين استان با توجه به تعداد طرح‌هاي صنعتي در دست اجرا، رتبه سوم را در کشور دارد و در زمينه طرح‌هاي صنعتي با پيشرفت فيزيکي بالاي 60 درصد، موفق به کسب رتبه دوم شده است.
صابر پرنيان خاطرنشان کرد: چشم‌انداز توسعه اين آمار و ارقام، گواه ظرفيت‌هاي عظيم آذربايجان شرقي در حوزه صنعت و معدن است و اجراي اين طرح‌ها مي‌تواند نقش مؤثري در توسعه اقتصادي، کاهش نرخ بيکاري و جذب سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي داشته باشد.
افتتاح 205 طرح صنعتي در استان همزمان با دهه فجر
افتتاح 205 طرح صنعتي با سرمايه گذاري بيش از 140 هزار ميليارد ريال در استان همزمان با دهه فجر سال گذشته نشانگر عزم و اراده موجود براي سرمايه گذاري در بخش توليد است که زمينه اشتغال 9 هزار نفر را فراهم کرده است.
مدير کل صمت استان با بيان اينکه بيشتر اين طرح ها در زمينه صنايع غذايي، پلاستيک، شيميايي و ماشين‌آلات و تجهيزات اجرا شده اند، افزود: از اين تعداد، 100 طرح مربوط به ايجاد کارخانه‌هاي جديد و 105 طرح نيز شامل توسعه و افزايش ظرفيت صنايع موجود است.
پرنيان افتتاح اين طرح‌ها را گامي مهم در توسعه صنعتي و ايجاد اشتغال پايدار در استان دانست و تأکيد کرد: با بهره‌برداري از اين طرح ها، علاوه بر افزايش توليد، فرصت‌هاي جديدي براي سرمايه‌گذاري و رشد اقتصادي استان فراهم شده است.
احياي 53 واحد صنعتي راکد استان آذربايجان شرقي با همکاري دولت و بخش خصوصي
معاون امور صنايع اداره کل صمت استان آذربايجان‌شرقي از احياي 53 واحد صنعتي راکد استان در 9 ماهه سال گذشته خبر داد، موضوعي که از عزم و اراده دولت براي بازگشت واحدهاي توليدي به چرخه فعاليت و افزايش اشتغال خبر مي دهد.
به گفته نادر اصغرپور اشتغال زايي بيش از 13 هزار نفري اين واحدها که در شهرک هاي صنعتي و خارج از شهرک هاي صنعتي استان احيا شده و به مدار توليد بازگشته اند، موجب ارتقاي جايگاه توليدي استان در بخش صنعت مي شود.
استان آذربايجان شرقي پنج درصد اشتغال صنعتي کشور را در اختيار دارد
وي اعلام کرد: استان آذربايجان شرقي در حوزه اشتغال واحدهاي صنعتي با استقرار 6.4 درصد واحدهاي صنعتي کشور ششمين استان کشور است و پنج درصد اشتغال صنعتي را در اختيار دارد.
اصغر پور گفت: استان آذربايجان شرقي داراي 57 شهرک و ناحيه صنعتي، يک منطقه آزاد تجاري و يک منطقه ويژه اقتصادي و چهار هزار و 372 واحد توليدي فعال است و حدود 126 هزار نفر به صورت مستقيم در واحدهاي توليدي و صنعتي استان اشتغال دارند.
وي با اشاره به اينکه طرح حمايتي بازسازي و نوسازي ماشين آلات صنعتي واحدهاي صنعتي از جمله بسته هاي حمايتي ابلاغي وزارت صنعت، معدن و تجارت به استان ها از محل کمک هاي فني و اعتباري با عامليت بانک صنعت و معدن است، گفت: در اين راستا 14 واحد توليدي استان جهت تامين مالي براي بازسازي و نوسازي ماشين آلات فرسوده و جلوگيري از توقف توليد به وزارت خانه معرفي شدند که از طريق دفاتر تخصصي بررسي و جهت سپري کردن مراحل دريافت تسهيلات به بانک عامل معرفي مي شوند.
افزايش 18 درصدي واردات مواد اوليه و ماشين آلات به آذربايجان شرقي
اصغرپور معاون امور صنايع اداره کل صمت استان آذربايجان‌شرقي از واردات 275 هزار تن مواد اوليه و کالاي صنعتي به ارزش تقريبي يک ميليون و 20 هزار دلار به استان در سال گذشته خبر داد و گفت: واردات اين بخش که در جهت نوسازي، تجهيز و رونق واحدهاي توليدي انجام مي شود، نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 239 هزار تن کالا به ارزش تقريبي 861 هزار دلار وارد شده است، رشد 18 درصدي را از نظر ارزش نشان مي دهد .
افزايش واردات ماشين آلات صنعتي البته در کنار ارتقاي توانمندي هاي داخلي براي دستيابي به دانش توليد فناوري هاي روز با تکيه بر شرکت هاي دانش بنيان نويد بخش نوسازي و رونق واحدهاي صنعتي است که نقش مهمي در رشد اقتصاد داخلي و بازگشت هزينه هاي ارزي از طريق صادرات دارند.
اشتغال 73 هزار نفر در شهرک هاي صنعتي آذربايجان شرقي
مديرعامل شرکت شهرک‌هاي صنعتي آذربايجان شرقي نيز با تشريح ظرفيت‌هاي صنعتي و زيرساختي استان آذربايجان شرقي، افزود: استان داراي 57 شهرک صنعتي مصوب است که 51 مورد به مرحله بهره برداري رسيده و واحدهاي صنعتي در آنها مستقر هستند.
سهراب فيض زاده ادامه داد: حدود 6 هزار و 6 مورد عقد قرارداد زمين در شهرک‌هاي صنعتي داريم که سه هزار و 300 مورد درحال بهره برداري و باقي در مرحله ساخت و ساز هستند.
فيض زاده با اشاره به اشتغال 73 هزار نفر در شهرک‌هاي صنعتي استان، گفت: تمامي شهرستان‌هاي استان داراي يک ناحيه صنعتي هستند و مجوز 12 شهرک غيردولتي در استان صادر شده که 9 مورد به بهره برداري رسيده و 980 واحد صنعتي درحال فعاليت هستند.
رونمايي از 6 طرح گروه صنعتي تراکتورسازي با سرمايه گذاري 2 هزار و 500 ميليارد ريال
مجتمع تراکتورسازي ايران با 9 شرکت اقماري در تبريز، 2 شرکت در خارج از آذربايجان شرقي و 2 شرکت در بيرون از مرزهاي ايران اسلامي، بزرگترين توليد کننده ماشين آلات کشاورزي و تراکتور از 35 تا 150 اسب بخار در کشور است که در حال حاضر 99 درصد نياز کشاورزان کشور به تراکتور را تامين مي کند و علاوه بر تامين نياز داخلي توانمندي ارز آوري از محل صادرات انواع تراکتور، موتور و قطعات ريخته براي کشور را دارد.
از اين رو رونق توليد در اين مجموعه صنعتي از دغدغه مسوولان و فعالان صنعتي و البته کشاورزي کشور است و بر اين اساس اسفند ماه سال گذشته با حضور وزير جهاد کشاورزي از 6 طرح گروه صنعتي تراکتورسازي با سرمايه گذاري 2 هزار و 500 ميليارد ريال و اشتغال زايي 250 نفر رونمايي شد.
کاميون هاي 6 و 9 تني اين مجموعه توليدي با ظرفيت 800 دستگاه در سال از جمله طرح هايي بود که با حضور غلامرضا نوري قزلجه رونمايي شد و انتظار مي رود با افزايش تنوع توليد اين مجموعه صنعتي شاهد نقش آفريني بيشتر آن در اقتصاد صنعتي کشور باشيم.
وزير جهاد کشاورزي همچنين ضمن رونمايي از دستگاه هاي بيلر و اتصال سه نقطه جلو تراکتور سنگين که جزو ادوات کشاورزي محسوب مي شوند، کارگاه جديد خط توليد تراکتورسازي ايران با هدف افزايش 130 درصدي توليد را افتتاح کرد.
رونمايي از اپليکيشن » تراکتور من « که به منظور ارائه خدمات جامع و دسترسي آسان به امکانات و اطلاعات اين گروه صنعتي طراحي شده است از ديگر برنامه هاي وزير جهاد کشاورزي در اين مجموعه بود.
به هر روي به گفته بهرام سرمست استاندار آذربايجان شرقي، صنايع مادر استان نياز به نوسازي و بازسازي و طرح‌هاي تحول دارند و با حمايت وزارت صمت از نوسازي اين صنايع، نقش آفريني و پيشتازي دوباره آذربايجان در صنعت کشور هدف گذاري شده است.
استان آذربايجان شرقي 57 شهرک و ناحيه صنعتي، يک منطقه آزاد تجاري و يک منطقه ويژه اقتصادي و چهار هزار و 372 واحد توليدي فعال دارد و حدود 126 هزار نفر به صورت مستقيم در واحدهاي توليدي و صنعتي استان اشتغال دارند.
اين استان در حوزه اشتغال واحدهاي صنعتي با استقرار 6.4 درصد واحدهاي صنعتي کشور ششمين استان کشور است و پنج درصد اشتغال صنعتي را در اختيار دارد.
از مجموع چهار هزار و 372 واحد صنعتي استان آذربايجان شرقي ، 573 واحد در بخش محصولات از لاستيک و پلاستيک ، 538 واحد در بخش محصولات از غذايي و آشاميدني ، 503 واحد در بخش ساير محصولات کاني غيرفلزي ، 491 واحد در بخش ساخت ماشين آلات و تجهيزات ، 363 واحد در بخش محصولات فلزي فابريکي ، 275 واحد در بخش ساخت مواد و محصولات شيميايي، 239 واحد در بخش ساخت منسوجات و 1390 واحد صنعتي نيز در ساير بخش هاي توليد محصولات صنعتي مشغول فعاليت هستند.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايرنا،بيشترين سهم واحدهاي صنعتي استان نيز متعلق به شهرستان تبريز با وجود 2 هزار و 14 واحد صنعتي فعال است که 46 درصد واحدهاي فعال استان را به خود اختصاص داده است. در اين راستا شهرستان آذرشهر با داشتن 556 واحد صنعتي سهم 13 درصدي ، شهرستان شبستر با داشتن 505 واحد صنعتي سهم 12 درصدي و شهرستان بستان آباد با داشتن 301 واحد صنعتي سهم هفت درصدي از کل واحدهاي فعال استان را دارا هستند.


تاریخ: 1404/01/24 09:00 ق.ظ | دفعات بازدید: 1420