محدوديت‌هاي آبي از چالش‌هاي پيش روي توسعه صنعت پرورش ماهي است


محدوديت‌هاي آبي از چالش‌هاي پيش روي توسعه صنعت پرورش ماهي است

گروه خبر:وي محدوديت‌هاي آبي را يکي از چالش‌هاي پيش روي توسعه صنعت پرورش ماهي عنوان کرد و گفت: در کل کشور محدوديت‌هايي در زمينه آب وجود دارد، اما مي‌توان با افزايش بهره‌وري آب کشاورزي در سطح کشاورزي، توسعه و عملکرد توليدات را افزايش داد.



حقي‌راد گريزي به تحقق سرمايه‌گذاري براي توليد زد و خاطرنشان کرد: تحقق اين امر را مستلزم مهيا شدن شرايط و همکاري و توجه نهادهاي مرتبط دانست.
وي با اشاره به وجود متقاضي براي سرمايه‌گذاري در حوزه توليد، اظهار داشت: بحث اصلي حرايم بهداشتي و قوانين موجود است که هر ساله ابلاغ مي‌شود و يک مجموعه قواعد و دستورالعمل‌ها در حيطه ما وجود دارد.
مديرکل شيلات استان زنجان عنوان کرد: اگر اين اتفاقات بيفتد، زمينه براي سرمايه‌گذاري و توليد فراهم است و کافيست شرايط مهيا شود.
حقي راد محدوديت‌هاي موجود را موجب دشوارتر شدن فرآيند سرمايه‌گذاري دانست و بر لزوم همکاري آب منطقه‌اي تاکيد کرد.
وي با اشاره به وجود شرايط خاص و خشکسالي‌هاي موجود، گفت: اين نهاد تاکيد بر مصرف آب بهينه دارد.
حقي‌راد، دشت‌هاي آزاد مانند دشت سلطانيه و خدابنده را مناسب براي توسعه صنعت پرورش ماهي دانست، اما با اشاره به وجود چاه‌هاي بسيار عميق در اين مناطق، گفت: فعلاً هدفي که داريم توسعه پايدار است.
وي پيش‌بيني توليد نزديک به 10 هزار تن ماهي براي سال جاري را اعلام کرد و گفت: بيش‌تر تاکيد ما در بحث فرآوري است تا بتوانيم به بازار برسانيم.
مديرکل شيلات استان زنجان در پايان بر کيفيت و توليد و بسته‌بندي تاکيد کرد تا بتوان محصولات را به نحو مطلوب به بازار عرضه کرد.
با تکيه بر ظرفيت‌هاي ويژه ماهنشان در پرورش ماهي، سرمايه‌گذاري هدفمند در صنايع تبديلي، کليد تحول اقتصادي اين شهرستان است.
اين مهم، با همکاري مسئولان، بخش خصوصي و اهالي از طريق تسهيل سرمايه‌گذاري، حمايت از توليدکنندگان، ايجاد خوشه صنعتي، بازاريابي قوي و توجه به کيفيت دست‌يافتني است و رونق و اشتغال را به ارمغان مي‌آورد.بازاريابي و برند سازي نيز از ديگر نکات مهمي هستند که بايد به آن‌ها توجه شود، براي معرفي ماهي ماهنشان به‌عنوان يک برند معتبر، بايد برنامه‌ريزي دقيقي در سطح بازاريابي و تبليغات صورت گيرد.
شرکت در نمايشگاه‌هاي داخلي و خارجي، ايجاد فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي عرضه محصولات در کنار استفاده از ظرفيت‌هاي فضاي مجازي، مي‌تواند به افزايش شناخت و فروش محصولات اين شهرستان کمک کند. همچنين، توجه به کيفيت محصولات توليدي از مهم‌ترين عوامل موفقيت در بازار محسوب مي‌شود.
نظارت دقيق بر فرآيند توليد، استفاده از مواد اوليه مرغوب و رعايت استانداردهاي بهداشتي و کيفيت مي‌تواند به ايجاد اعتماد در مصرف‌کنندگان و جايگاه مناسب‌تري براي محصولات ماهي ماهنشان کمک کند.با توجه به ظرفيت‌هاي ويژه شهرستان ماهنشان در زمينه پرورش ماهي، سرمايه‌گذاري در صنايع تبديلي مرتبط با آن مي‌تواند سبب تحولي اساسي در اقتصاد اين منطقه شده و زمينه رونق اقتصادي و اشتغال گسترده‌تري را فراهم آورد.تحقق اين اهداف نيازمند همکاري و عزم جدي مسئولان، مشارکت فعال بخش خصوصي و تلاش همه جانبه اهالي شهرستان است.
محمدحسين عجملو، پرورش‌دهنده نمونه ماهي سردآبي در استان، بر نقش حياتي صنايع تبديلي و بسته‌بندي در توسعه صنعت پرورش ماهي شهرستان ماهنشان تاکيد کرد.
کمبود صنايع تبديلي منجر به خام‌فروشي محصولات توليدي مي‌شود
وي با اشاره به اينکه کمبود اين صنايع منجر به خام‌فروشي محصولات توليدي مي‌شود، اظهار داشت: اگر يک تن ماهي فرآوري و به مشتقات مختلف تبديل شود، با قيمت چند برابر به فروش خواهد رسيد در حالي که ماهي خام با قيمت بسيار پايين‌تري خريداري مي‌شود.
پرورش‌دهنده نمونه ماهي سردآبي يادآور شد: حتي پاک‌سازي ماهي که در حال حاضر در شهرستان انجام مي‌شود، اگر به‌طور کامل فرآوري شود، ماهي‌هاي توليدي با قيمتي بسيار بيش‌تر به فروش خواهند رفت و وضعيت از نظر صرفه اقتصادي بهبود خواهد يافت.
وي با تاکيد بر اينکه در برخي موارد، مجتمع‌ها و مصرف‌کنندگان، ماهي را به صورت آماده، پاک‌شده، بسته‌بندي شده و تکميل‌شده درخواست مي‌کنند، گفت: اما اين امکان غالباً در شهرستان ماهنشان وجود ندارد و خريداران مجبور به خريد از ساير شهرستان‌هاي توليدکننده ماهي مي‌شوند.عجملو با بيان اينکه توليدکننده گاهي ناچار است براي تکميل فرايند توليد و بسته‌بندي و فرآوري به شهرهايي که اين امکانات و واحدهاي توليدي را دارند مراجعه کند، گفت: اين امر هزينه‌هاي جا به جايي را به توليدکننده تحميل مي‌کند، در حالي که اگر صنايع تبديلي و بسته‌بندي در شهرستان ماهنشان به‌طور کامل مستقر باشد، اين شرايط وجود نخواهد داشت.
وي ادامه داد: در صورت وجود و تکميل بودن چرخه در واحدهاي فرآوري، توليد و بسته‌بندي با قيمت کم‌تري انجام خواهد شد که قيمت تمام شده ماهي را کاهش مي‌دهد.
پرورش‌دهنده نمونه ماهي سردآبي در ادامه تاکيد کرد: در نتيجه ماهي توليد شده با قيمت مناسب‌تري به فروشنده عرضه خواهد شد و تمايل به خريد افزايش خواهد يافت.
وي با اشاره به وجود چند مرکز فرآوري و بسته‌بندي ماهي در شهرستان ماهنشان، اظهار داشت: اين مراکز نيز با توجه به حجم توليد ماهي در شهرستان، پاسخگوي نياز مزارع و توليدات آن‌ها نيستند و اقدامات و فرايند توليد، بسته‌بندي و فرآوري به طور کامل انجام نمي‌شود.
عجملو، راهکار رونق صنعت پرورش ماهي در ماهنشان را حمايت از مزارع پرورش ماهي توسط بانک‌ها و شيلات عنوان کرد و اظهار داشت: اگر اين مزارع از طريق دريافت تسهيلات، دستگاه‌هاي لازم و پيشرفته مانند اوزون‌ساز خريداري کرده و فرايند توليد را افزايش دهند و بانک‌ها وام‌هاي با درصد پايين براي اين اقدامات را در اختيار توليدکننده قرار دهند و توليدکننده را ملزم کنند که در همين راستا وام عرضه شده را به کار بگيرند، از طرف ديگر توليد افزايش پيدا کرده و به نوعي تحقق شعار سال اتفاق مي‌افتد.
اين فعال صنعت پرورش ماهي با تاکيد بر لزوم استفاده از روش‌هاي نوين آبياري و پرورش ماهي، بيان داشت: با وجود کم‌آبي‌هاي موجود، کشاورزان با اين وام‌ها اقدام به خريد دستگاه‌هاي صنعتي کنند که در شرايط کم‌آبي علاوه بر مصرف آب کم، افزايش توليد داشته باشند، زيرا در روش صنعتي مصرف آب بسيار کم‌تر از روش سنتي است.وي هشدار داد: اگر مزارع پرورش ماهي مکانيزاسيون نشود و با روش سنتي به پرورش ماهي ادامه دهند، با توجه به وجود کم‌آبي‌ها طي سال‌هاي اخير، تمامي مزارع پرورش ماهي رو به تعطيلي گذاشته و از بين خواهند رفت.به گزارش عصرآذربايجان به نقل از مهر،عجملو ابراز اميدواري کرد که با حمايت‌هاي لازم و سرمايه‌گذاري‌هاي هدفمند، مزارع پرورش ماهي به سمت مکانيزاسيون پيشرفت کنند و توليد افزايش يافته و مصرف آب کاهش پيدا کند.


تاریخ: 1404/01/24 09:03 ق.ظ | دفعات بازدید: 1427