عصر آذربایجان

گزارش خبر

شناسايي 23 محدوده اکتشاف؛ مشگين‌شهر همتاي سونگون مي‌شود

شناسايي 23 محدوده اکتشاف؛ مشگين‌شهر همتاي سونگون مي‌شود

1402/04/18

گروه گزارش: بخش صنعت و معدن استان اردبيل با شناسايي23 محدوده اکتشاف، چشم‌انداز روشني براي نقش‌آفريني در توسعه اقتصادي استان و رشد شاخص‌هاي اقتصادي ايجاد کرده است.

گروه  گزارش: بخش صنعت و معدن استان اردبيل با شناسايي23 محدوده اکتشاف، چشم‌انداز روشني براي نقش‌آفريني در توسعه اقتصادي استان و رشد شاخص‌هاي اقتصادي ايجاد کرده است.
اين مهم مستلزم اهتمام جدي‌تر مسئولان امر براي تکميل زنجيره توليد در استان است. اقتصاد استان اردبيل گرچه عمدتا با کشاورزي و گردشگري شناخته شده است ، با اين حال بخش صنعت اردبيل هم در سال‌هاي اخير از روند رو به رشدي برخوردار شده است.
 يکي از عمده‌ترين چالش‌ها و مشکلات اقتصاد استان اردبيل فصلي بودن 2 بخش گردشگري و کشاورزي است ، طوري که بخش زيادي از نيروي کار که در فصل‌هاي گرم سال مشغول کار هستند در فصل‌هاي سرد بيکار مي‌مانند و همين امر مانع از انباشت سرمايه چه در سطح خرد و چه در سطح کلان مي‌شود.
براي رفع اين معضل اقتصاد در سال‌هاي اخير مديريت ارشد استان با درک درست از ظرفيت‌ها و چالش‌هاي اقتصاد استان تلاش‌هايي براي توسعه بخش صنعت استان آغاز کرده است که بخش عمده‌اي از اين تلاش‌ها حول اکتشافات معدني و شناسايي ظرفيت‌هاي استان بوده است.
سال گذشته سيدحامد عاملي در سفر به شهرستان مشگين‌شهر و در آئين تحويل پروانه بهره‌برداري معادن مس مشگين‌شهر اظهار کرد: بر اساس اکتشافات صورت گرفته، معادن مشگين‌شهر کانون ارزشمند فلزات مختلف از جمله طلا، مس و موليبدن است و کارشناسان ذخاير اين معدن را تا سه برابر اين ظرفيت تخمين زده‌اند.
بر اساس اظهارات استاندار اردبيل در مرحله اول براي بهره‌برداري و فراوري مواد معدني از اين معدن، 15 هزار ميليارد ريال سرمايه‌گذاري مي‌شود و براي 350 نفر به صورت مستقيم ايجاد اشتغال خواهد شد.
به گفته عاملي معدن مس مشگين‌شهر جزو معادن با ذخيره بالاي کشور محسوب مي‌شود که با راه‌اندازي کارخانه وفراوري مس و موليبدن وعمل آوري طلا شاهد شکوفايي جهش وار اقتصاد منطقه خواهيم بود.
ذکر اين نکته ضروري است که بر اساس مطالعات انجام شده، استان اردبيل از نظر مواد معدني فلزي، 3 قطب فلزي از 20 قطب فلزي کشور را داراست و همين امر سرمايه‌گذاري در بخش معدن و صنعت استان اردبيل را کاملا اقتصادي و توجيه‌پذير مي‌سازد.
طي سال‌هاي اخير با تمرکز دستگاه‌هاي مسئول براي شناسايي ظرفيت‌هاي صنعت به‌ويژه مواد اوليه و کاني‌هاي ارزشمند گام‌هاي بلندي برداشته‌اند که اين اقدامات در حال ثمر دادن است.
در استان اردبيل در شهرستان مشگين‌شهر ذخاير عظيم مس شناسايي شده است ، علاوه بر اين در حاشيه رود قزل‌اوزن در جنوب استان هم منابع ارزشمندي وجود دارد که البته عمليات اکتشاف و ظرفيت‌سنجي اين معادن بايد با اهتمام بيشتري تداوم داشته باشد.
در همين زمينه فريبرز شجاع ، معاون امور معدني سازمان صنعت معدن و تجارت استان اردبيل از سرمايه‌گذاري 25 هزار ميليارد ريالي معدني در معادن اين استان خبر داد و گفت: ذخاير معدني استان متنوع بوده و در همين راستا شاهد جذب سرمايه‌گذاران متعددي در حوزه صنايع تبديلي و تکميلي معدني هستيم که از اين واحدها کارخانه فراوري کنسانتره مس در مشگين‌شهر در دست احداث است.
معاون امور معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبيل با اشاره به اقدامات انجام شده در اکتشاف کاني‌هاي فلزي اظهار کرد: سال گذشته 30 هزار متر حفاري انجام شد و اين در حالي است که سال قبل از آن هم 80 هزار متر حفاري براي اکتشاف ذخاير معدني در استان اردبيل اجرا شده است.
وي پيشرفت فيزيکي کارخانه کنسانتره مس مشگين‌شهر را 35 درصد اعلام کرد و گفت: واحد فرآوري کنسانتره مس با سرمايه‌گذاري 40 هزار ميليارد ريالي سال آينده به بهره‌برداري خواهد رسيد.شجاع عمده سرمايه‌گذاري انجام شده را در اين حوزه مربوط به صاحب ديوان مشگين‌شهر با برآورد ذخيره 70 ميليون کنسانتره مس اعلام کرد و گفت: سرمايه‌گذار اين پروژه با 100 هزار ميليارد ريال و ايجاد اشتغال براي 210 نفر پا به ميدان گذاشته تا در اين حوزه شاهد توسعه صنايع فرآوري و زنجيره توليد باشيم.
سالانه 6 ميليون تن انواع مواد معدني از معادن اردبيل استخراج مي‌شود
معاون امور معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبيل با بيان اينکه 60 درصد پروانه‌هاي بهره‌برداري معدني در اين استان فعال است ، افزود: 122 پروانه بهره‌برداري معدن در استان فعال است و سالانه 6 تا هفت ميليون تن انواع مواد معدني استخراج و تحويل کارخانه‌ها و طرح‌هاي عمراني نظير سدسازي، راه‌سازي و صنايع مهندسي مي‌شود.
به گفته اين مقام مسئول، در حال حاضر 1 ماده معدني با ارزش در اين استان استحصال مي‌شود که همه آنها به عنوان مواد اوليه کارخانه‌ها محسوب شده و در بين ذخاير معدني با ارزش استان مس، موليبدن و طلا از ارزش و اهميت خاص برخوردار است.
معاون امور معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبيل با استقبال از طرح‌هاي سرمايه‌گذاري معدني در قالب طرح کاداست معدن و ارزيابي توان فني سرمايه‌گذاران گفت: متقاضيان حقيقي و حقوقي معدن مي‌توانند پس از ثبت محدوده و استعلام از محيط زيست و منابع طبيعي عمليات اکتشاف خود را نيز آغاز کنند.شجاع بيان کرد: براي عمليات اکتشاف و استخراج نياز به نقشه زمين‌شناسي، ژئوپليتيک، ژئوفيزيک، اطلاعات ماهواره‌اي و ديگر الزامات قانوني است تا امکان بهره‌برداري از شبکه‌هاي معدني گسترده در استان اردبيل فراهم آيد.
حجم ذخاير معادن مس مشگين‌شهر 150 ميليون تن است
در همين زمينه شهرام محمدي ، سرپرست فرمانداري مشگين‌شهر چندي پيش گفت: طرح مطالعه و اکتشاف معادن مس مشگين‌شهر که از سال 80 در مناطق صاحب ديوان ، دوست بيگلو ، آق درق و نياز آغاز و پس از مدتي تعطيل شده بود ، با همت دولت از 2 سال پيش با احداث کارخانه‌هاي فرآوري و توليد کنسانتره آغاز شده است.
وي ذخاير معادن مس اين شهرستان را بيش از 150 ميليون تن ذکر کرد و اظهار کرد: در فاز اول اين طرح يک ميليون تن فرآوري خواهد داشت و در فاز دوم نيز به 12 ميليون تن توسعه خواهد يافت.محمدي با بيان اينکه از تجريبات کارشناسان مجرب خارجي در اجراي طرح در بخش آموزش و اکتشاف استفاده خواهد شد، گفت: با اجراي اين پروژه زمينه براي اشتغال بيش از 200 نفر از افراد بيکار از جمله فارغ‌التحصيلان دانشگاهي در بخش‌هاي اکتشاف ، کارگري ، معدن ، بخش مهندسي ، راهسازي و سدسازي ايجاد شده است.
وي افزود: طرح مجتمع صنايع مس مشگين‌شهر تا پنج سال آينده همتاي معادن سونگون و مس کرمان خواهد بود.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل ازايرنا تاکنون پنج پهنه معدني با 12 معدن داراي پروانه اکتشاف در استان اردبيل شناسايي شده است که 2 مورد آن در شهرستان مشگين‌شهر واقع شده است.نکته مهم لزوم فراوري مواد معدني و توسعه و تکميل زنجيره توليد است تا بخش صنعت سهم درخوري از اقتصاد استان را به خود اختصاص دهد.واقع امر اين است که در حال حاضر بخش صنعت نزديک به 30 درصد از سهم اشتغال استان را به خود اختصاص داده است. با توسعه زنجيره توليد صنعت و معدن در استان مي‌توان اميدوار بود اين سهم به ميزان قابل توجهي افزايش يافته و استان از معضل بيکاري فصلي هم نجات يابد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها