عصرآذربایجان- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: تولید تخممرغ در استان زنجان در سال ۱۴۰۳ با رشد ۳۶ درصدی به بیش از ۱۸ هزار تن رسید. این افزایش تولید ناشی از وضعیت با ثبات بازار فروش تخممرغ و حمایتها از واحدهای تولیدی بوده است.
" />عصرآذربایجان- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: تولید تخممرغ در استان زنجان در سال ۱۴۰۳ با رشد ۳۶ درصدی به بیش از ۱۸ هزار تن رسید. این افزایش تولید ناشی از وضعیت با ثبات بازار فروش تخممرغ و حمایتها از واحدهای تولیدی بوده است.
محمدعلی صادقی ، اظهار کرد: از این میزان تولید، حدود پنج هزار تن مربوط به طیور بومی و روستایی و ۱۳ هزار تن دیگر مربوط به مراکز پرورش مرغ تخمگذار صنعتی است. تخممرغهای تولیدی علاوه بر مصارف خانوار، در مراکز صنعتی و اصناف نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به سرانه مصرف تخممرغ در کشور، نیاز استان زنجان را حدود ۱۵ هزار و ۳۱۸ تن در سال (به طور متوسط ۴۲ تن در روز) برآورد کرد و افزود: کمبود نیاز استان از طریق واردات از استانهای همجوار مانند قزوین، قم و البرز تأمین میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، تقویت میزان تولید تخممرغ صنعتی را از اولویتهای این سازمان دانست و اعلام کرد که برنامههای حمایتی برای ایجاد یا افزایش ظرفیت واحدهای پرورش مرغ تخمگذار و پولت در دستور کار قرار دارد.
او ادامه داد: در حال حاضر ۲۲ واحد صنعتی پرورش مرغ تخمگذار با ظرفیت اسمی یک میلیون و ۳۰۹ قطعه و ۲ واحد پرورش پولت (نیمچه تخمگذار) با ظرفیت ۱۲۱ هزار قطعه در استان زنجان فعال هستند. همچنین یکی از بزرگترین واحدهای پرورش مرغ مادر تخمگذار کشور با ظرفیت ۷۰ هزار قطعه نیز در این استان فعالیت میکند.
صادقی با اشاره به نیاز صنعت مرغ تخمگذار به سرمایهگذاری مالی اولیه و تجهیزات مدرن، از استقبال کمتر سرمایهگذاران از این صنعت در استان خبر داد و در عین حال، از متقاضیان سرمایهگذاری در زمینه ایجاد زنجیره مرغ تخمگذار و فرآوری و تولید محصولات متنوع آن در استان دعوت به عمل آورد.